درباره نشریه

عنوان کامل نشریه علوم قرآن و حدیث
صاحب امتیاز دانشگاه فردوسی مشهد
 شاپای چاپی 2008-9120
شاپای الکترونیکی 2980-9126
زبان مقالات فارسی همراه با چکیده انگلیسی
نوع مقالات قابل چاپ
پژوهشی
دوره انتشار دو فصلنامه
شیوه داوری دو سر کور
نظام ارجاع دهی
شیکاگو
مجوز انتشار و حق مولف License (CC BY 4.0)
پایگاه‌های نمایه‌کننده GoogleScholar, ISC
شبکه های اجتماعی LinkedIn, Academia
سیستم مشابهت یابی سمیم نور-iThenticate 
اطلاعات تماس 3880-3863(51)98+
ایمیل نشریه jquran@um.ac.ir

تاریخچه نشریه

نخستین شماره این نشریه در زمستان 1347 به همّت استاد مرحوم دکتر محمود رامیار و به مناسبت «صدمین سال درگذشت حکیم سبزواری» تحت عنوان نشریه دانشکده علوم معقول و منقول مشهد منتشر شد. نشریه از همان آغاز فعّالیّت از سوی فرهیختگان و دانش دوستـان با حُسن استقبال رو به رو شد.باری، دومین شماره پس از وقفه ای سه ساله در بهار 1351 تحت عنوان نشریة دانشکدة الهیات و معارف اسلامی منتشر شد. از آن پس تا بهار 1358 به صورت فصلنامه بطور منظم تا شماره بیست و هشتم انتشار یافت. سر دبیر نشریه از آغاز تا سال 1353 استاد محمد واعظ‌زاده بود. پس از آن این مسئولیت را بر عهده استاد مرحوم غلامرضا نافلی نهادند. از مهرماه 1352 دکتر علی اکبر شهابی جایگزین سردبیر قبلی شده و نشریه از حیث آرایش داخلی و تنظیم مقالات با تغییراتی مواجه شد. بطوری که مقاله‌ها و پژوهشهای هر حوزه را در کنار هم و در بخش جداگانه چاپ کردند. در این مرحله، بطور مشخّص صفحاتی از نشریه به «شیعه شناسی» اختصاص یافت و دکتر شهابی علاوه بر ترغیب دیگران، شخصاً به نگارش و نشر مقاله‌هایی در این زمینه همّت گماشت.


در سال 1358 پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تغییرنظام سیاسی کشور، ادامة کار نشریه در محاق تعطیل درآمد و این تعطیلی تا سال 1373، یعنی به مدّت پانزده سال، ادامه یافت. در سال 1372 استاد فرزانه مرحوم دکتر سیدمهدی‌ صانعی که در آن سالها بر دانشکده ریاست داشت، برای از سرگیری فعّالیّت نشریه به تلاشهایی دست زد. این تلاشها در سال 1373 به بار نشست و پس از پانزده سال تعطیلی بیست و نهمین شماره نشریه به مدیریت استاد غلامرضا نافلی انتشار یافت. سپس مرحوم دکتر محمود یزدی مطلق مشهور به «فاضل» مدیریت نشریه را عهده‌دار گشت. درسال 1376 «کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور» (وابسته به وزارت علوم) به موجب رأی جلسة مورّخ 1376/03/07، نشریه را حایز دریافت درجه علمی ـ پژوهشی شناخت.

باری، در پی تلاشهای چند سال اخیر برای تخصصی کردن نشریه های علمی، در سال 1387 مدیر کل محترم امور پژوهشی وزارت متبوع طی نامه شمارة 4442/3 مورخ 1387/06/06به این نشریه اجازه داده است در چهار حوزه تخصصی فعالیت و برای هر حوزه تخصّصی دو شماره در سال نشریه منتشر کند. متعاقب این اجازه، از مورخ 1387/07/01 چهار عنوان تخصّصی ذیل انتشار می یابد:

یک: فقه و اصول
دو: علوم قرآن و حدیث
سه: فلسفه و کلام
چهار: تاریخ و فرهنگ

 

سیاست دسترسی آزاد

نشریه علوم قرآن و حدیث نشریه‌ای با دسترسی آزاد است به این معنی که تمام محتوای آن به صورت رایگان و بدون هزینه برای کاربر یا موسسه او در دسترس است. کاربران مجاز به خواندن، دانلود، کپی، توزیع، چاپ، جستجو یا پیوند به متون کامل مقالات هستند، یا از آنها برای هر هدف قانونی دیگری بدون درخواست اجازه قبلی از ناشر یا نویسنده استفاده کنند.

این نشریه دسترسی آزاد فوری به محتوای خود را بر اساس این اصل فراهم می کند که در دسترس قرار دادن تحقیقات به صورت رایگان برای عموم از تبادل جهانی بیشتر دانش پشتیبانی می کند.

 

کپی رایت

- حق چاپ هر مقاله با دسترسی آزاد در نشریه علوم قرآن و حدیث، منتشر شده توسط انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، نزد نویسنده یا نویسنده محفوظ است.
- نویسندگان به دانشگاه فردوسی مشهد مجوز انتشار مقاله و معرفی خود را به عنوان ناشر اصلی می دهند.
- نویسندگان همچنین به هر شخص ثالثی حق استفاده آزادانه از مقاله را تا زمانی که یکپارچگی آن حفظ شده و نویسندگان اصلی، جزئیات استناد و ناشر آن مشخص شده باشند، می دهند.

این نشریه با انتشار مقالات خود تحت Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0) به طور کامل با الزامات دسترسی آزاد مطابقت دارد.

 

سیاست‌های حفظ دیجیتال مقالات

آرشیو وب سایت نشریه

تمام مقالات نشریه به دو روش آرشیو می‌شوند: نسخه پی دی اف تمام مقالات در وب سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. نسخه پشتیبان مقالات در کامپیوتر دفتر نشریه نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هر یک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا به صورت آنلاین در وب سایت نشریه منتشر خواهد شد.

پایگاه‌های نمایه‌کننده

اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشر شده در نشریه علوم قرآن و حدیث، در چندین پایگاه نمایه‌سازی می‌شوند. همچنین علاوه بر اطلاعات اصلی، نسخه پی دی اف تمام مقالات، در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و نیز سامانه نشریات علمی ایران، آرشیو می‌شود.

بایگانی شخصی

کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب سایت موسسه خود آرشیو کنند.

 

بیانیه محرمانگی

نام‌ها و آدرس‌ ایمیل‌های وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.

 

سیاست تخفیف هزینه چاپ مقالات

نشریه علوم قرآن و حدیث هیچ‌گونه قرار و سیاستی برای اعمال تخفیف در مورد مقالات دریافتی تحت هرنام و عنوان و در هر موقعیتی ندارد.

 

هزینه ارسال مقاله به نشریه

​به آگاهی محققان عزیز می رساند به موجب بندهای یک از ماده 3 و دو از ماده 4 آیین نامه ابلاغی تعیین هزینه پردازش مقاله در نشریات علمی دسترسی باز مصوب 1400/1/23 وزارت عتف، از تاریخ 1400/9/1 دریافت وجه از مقالات ارسالی در مرحله ثبت اطلاعات مقاله لغو می شود و فقط از مقالاتی که فرایند داوری را تا پذیرش نهایی طی کنند مبلغ شش میلیون ریال در مرحله اعطای گواهی پذیرش مقاله به صورت برخط دریافت خواهد شد.

 

سیستم مشابهت یاب مقالات ارسالی

 مقالات ارسالی پس از ثبت و قبل از ارسال به داوری، نخست مقالات فارسی در سامانه سمیم نور و همیاب و چکیده مقالات لاتین در سامانه iThenticate همانندجویی می شود و مقالاتی که بخش قابل توجهی از آن با آثار منتشر شده پیشین (بدون ذکر مأخذ) هم پوشانی داشته باشد به داوری ارسال نخواهد شد و این دسته از مقالات به بایگانی سپرده خواهد شد.